400g ekologiska rödbetor
150g petit chevré (den mjuka utan skal)
1msk hackad timjan
salt, peppar 1msk olivolja 1tsk honung
Koka rödbetorna i lättsaltat vatten. skala em när de är varma . Mixa samman övriga ingredienser. servera de ljumma rödbetorna med krämen. och njut med ett gott bröd.
Skagen canapeer med löjrom200g skalade räkor
1msk finhackad rödlök
2msk dill hackad
1 1/2 dl majonnäs
2msk creme fraiche
1 krm vitvinsvinäger
salt
75 g löjrom
dill till garnering
Laxsnittar med pepparrot och sparris
4 skivor kavring
150 g kallrökt lax
rumsvarmt smör
8 gröna sparrisar(fryst ok)
100g färskost
1 msk riven pepparrot
Skär ut fyrkantiga brödbitar
Skala och riv pepparrot. Blanda med färskost. Lägg en sträng på brödet. Snurra ihop laxskivan som en ros. tryck fast i ostkrämen.Garnera med lättkokt sparris och en dillvippa.
Pepparkakor med chevréost och fikonmarmelad
8kryddiga pepparkakor
100g chevréost
2msk fikonmarmelad
Välj en ost på 5-6 cm i diameter. Skär centimetertjocka skivor och placera på pepparkakorna.
Lägg en liten klick fikonmarmelad på osten och avsluta med en färsk kvist timjan.
Jordgubbskex med italiensk färskost och grönpeppar
4 digestivekex
1/2 l jordgubbar
100g mascarpone
1/2 tsk torkad gröpeppar
citonmeliss
Stöt grönpepparen i en mortel och blanda med mascarponeost. Fördea på kexen. Täck färskosten med sköljda torkade delade eller hela jordgubbar.
Garnera med citronmeliss.
Sallad med getostbröd och senapsvinägrett.
Här kommer receptet:
4 person(er)
Ingredienser
500 g småpotatis, kokt
300 g sallad, blandad, (t ex
frisée, rosé, rucola,
isbergssallad)
1,5 dl oliver
1 paket körsbärstomater
0,5 st gurka
Senapsvinägrett
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 msk vatten
0,5 tsk honung, flytande
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Getosttoast
8 st baguette, skivor
200 g getost
Tillagning
Varianter på den här salladen finns
nästan alltid på de franska
brasserierna. Potatisen gör salladen
ordentligt matig och getostbröden
bidrar till ”det där lilla extra”.
1. Sätt ugnen på grill, 250°.
2. Dressing: Blanda senap och
vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en
tunn stråle sedan vatten, honung, salt
och peppar.
3. Skär potatisen i mindre bitar och
lägg ner dem i dressingen.
4. Lägg bröden på en plåt med
bakplåtspapper. Fördela getosten på
brödskivorna och gratinera högt upp i
ugnen 5-7 minuter.
Kontrollera då och då så att de inte
bränns.
5. Blanda alla ingredienserna till
salladen. Servera med getostbröden.
Garnera gärna med färsk rosmarin.
Sallad med getostbröd och
senapsvinägrett
Ett recept från Allt om mat
Salladen blev perfekt och det kändes nästan som om vi var i Baume.... eller Epernay....