
Efter en lång fin promenad till Hafsten med fika, som vi intog på en av alphyddornas veranda, var det dags att göra söndagsmiddag. Till förrätt blev det:
Sallad med getostbröd och senapsvinägrett.
Här kommer receptet:
4 person(er)
Ingredienser
500 g småpotatis, kokt
300 g sallad, blandad, (t ex
frisée, rosé, rucola,
isbergssallad)
1,5 dl oliver
1 paket körsbärstomater
0,5 st gurka
Senapsvinägrett
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 msk vatten
0,5 tsk honung, flytande
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Getosttoast
8 st baguette, skivor
200 g getost
Tillagning
Varianter på den här salladen finns
nästan alltid på de franska
brasserierna. Potatisen gör salladen
ordentligt matig och getostbröden
bidrar till ”det där lilla extra”.
1. Sätt ugnen på grill, 250°.
2. Dressing: Blanda senap och
vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en
tunn stråle sedan vatten, honung, salt
och peppar.
3. Skär potatisen i mindre bitar och
lägg ner dem i dressingen.
4. Lägg bröden på en plåt med
bakplåtspapper. Fördela getosten på
brödskivorna och gratinera högt upp i
ugnen 5-7 minuter.
Kontrollera då och då så att de inte
bränns.
5. Blanda alla ingredienserna till
salladen. Servera med getostbröden.
Garnera gärna med färsk rosmarin.
Sallad med getostbröd och
senapsvinägrett
Ett recept från Allt om mat
Salladen blev perfekt och det kändes nästan som om vi var i Baume.... eller Epernay....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar