
Huset tomt på ungdomar. Fredrik åkte buss till Göteborg. Han jobbade på Push i natt och tog många fina partybilder.
Maria och Anders åkte efter frukost tillbaka till Enköping.
Filip och jag var ute i trädgården och tog hand om vår björk som vi (inte vi utan Nisses!) fällt. Vi sågade upp grenar och började lägga upp ett vedförråd bakom Helges skjul, ja just det! Det blir så bra.
Till lunch åt vi rester av sill och lax.
På kvällen åt vi lax med parmesanost, citron, lime och kryddor. Jättegott. Vi hade stekt potatis och romsås till. Receptet finns i Lantliv nr 4 2010
1 1/2 kg lax
Marinad:
11/2 dl olivolja
rivet skal och saft av 1 1/2 citron
rivet skal av 1 lime
1 1/2 dl finriven parmesan
1 1/2 finhackade färska kryddor
1 msk honung
1/2 msk salt
Topping:
1 kg oskalade räkor
3 msk dill finhackad
Lägg lax på ett bakplåtspapper i en form
bred marinaden på och stek mitt i ugnen 150 grader i ca 30 min. 55 grader
Vid servering toppa med dillräkorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar