söndag 18 november 2012

Kyckling i gjutjärnsgryta med svamprisotto!!

Här kommer ett enkelt recept på att tillaga kyckling med en svamprisotto.
Mycket gott med många goda smaker som gör sig bra tillsammans med ett glas rött vin, ja det hade säkert gått fint med ett glas vitt också, men rött gjorde att grytan kom till sin rätt.

2 personer:

2 kycklinglår
1 hackad lök
3 vitlöksklyftor
50 g svamp
timjan och salvia och rosmarin
Stek först kycklingdelarna och lägg över i en gjutjärnsgryta, krydda med salt och peppar och färska kryddor. Lägg över kycklingdelarna i grytan.
Stek svamp och lök i stekpannan.
Strö över 1 msk mjöl och låt det fräsa torrt.
Häll i 1 dl vitt vin och en lite skvätt konjak eller whisky.
Rör om och häll över allt i grytan.
Låt puttra tills kycklingen släpper från benen.
Gör samtidigt risotto.
Fräs försiktigt lök och svamp.
Häll i ca 1 dl risotto ris
Späd med lite buljong och lite vitt vin efter hand.
Rör om och späd igen md vin och buljong.
Efter ca 20 min häller man i parmesan- ost och rör om.
När allt verkar klart lägger man i en klick smör ,lite parmesan och lite vin och smakar av.
Servera kyckling med risotto och kokta bönor eller andra grönsaker.


Inga kommentarer: