Du behöver:
Fiskgryta
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
olivolja
200g rotselleri
1 liten fänkål1 tsk torkad anis
1 tsk curry
2 dl vitt vin
400g körsbärstomater på burk
400 g passerade tomater på burk
1 fiskbuljong eller 2 msk flytande
3 dl vatten ca
600 g fisk lax kolja..
salt chilipepparflakes
200g skalade räkor
Grönkålschips
100g repad grönkål
1 msk olivolja
4 msk riven parmesan
Vitlökscreme
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl smetana
1 dl majonnäs
salt o peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka lök o selleri. Skär fänkål i mindre bitar
Fräs löken mjuk i olja ca 4 min.
Tillsätt selleri o fänkål o fräs ytterligare 3 min.
Tillsätt vin tomater buljong o vatten .Låt koka i 15 min.
Grönkålschips
Lägg den repade grönkålen blandad med olja på en bakpappersklädd plåt och grädda i 5 min.
Strö över osten o grädda ytterligare i 5 min.
Vitlökscreme
Finhacka vitlök blanda med smetana och majonnäs. Smaka av med salt o peppar.
Tillsist lägg fisken i grytan och låt den sjuda i ca 5 min.
Lägg upp grytan och servera med räkor vitlökscreme och grönkålschipsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar