Du behöver:
600g fisk
500g räkor med skal
del 1 fräs försiktigt
3-4 msk olivolja
3 finhackade bananschalottenlökar
4-5 finhackade vitlöksklyftor
2 stjälkar bladselleri
1/2. pkt saffran
1-2 tsk torkad timjan
1-2 tsk torkad rosmarin
2-3 tsk fänkålsfrö
lite chiliolja recept s 349
eller 1/4 -1/2 tsk chiliflakes
del 2
koka upp och puttra i 10 min
1 fänkål strimlad
2-3 dl vitt vin
1 1/2 liter fiskfond
del 3
Koka
5-6 medelstora potatisar i bitar
20 körsbärstomater i halvor
1 remsa apelsinskal
3-4 msk saft av apelsin
flingsalt
grovhackad persilja
aioli
citron i klyftor
Hit kan förberedas
Skär fisken i bitar 3x3 cm
koka i några minuter
servera med hackad persilja aioli citronskivor
vitt bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar