söndag 28 juni 2015

Biscotti -Mina italienska skorpor



Det här behövs:
3 medelstora ägg
2 dl socker
1/4 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 tsk bittermandelessens
1 dl olivolja
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
Brödglans av 1 ägg som blandas med 1 tsk socker o 1msk vatten

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt salt apelsinskal olja och sist vetemjöl med bakpulver
arbeta ihop degen blanda i mandlarna
Dela degen i 3 delar fördela i tre stänglar på en bakpappersklädd plåt
Grädda 190 grader 30 minuter.
Låt svalna skär sedan i bitar med vass kniv.
Vänd upp snittytan och torka i ugnen 100 grader ca 1 h.
Om du kan hålla dig låt skorporna vara till dagen därpå.



Inga kommentarer: