Tårtbotten
1 springform, 20 ca i diameter
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk Boubon vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 springform, 20 ca i diameter
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk Boubon vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Cheesecake
4 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g Philadelfiaost
3 dl vispgrädde
4 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g Philadelfiaost
3 dl vispgrädde
Övrigt
1/2 burk Dulce de leche
1 ask blåbär, färska
Florsocker
Mynta
1/2 burk Dulce de leche
1 ask blåbär, färska
Florsocker
Mynta
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker till tårtbotten luftigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en skål och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Fördela smeten jämnt i smord och mjölad form och grädda i ugnen 15 minuter eller tills botten känns färdig (känn med en provsticka) Ta ut formen ur ugnen och låt svalna helt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker till tårtbotten luftigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en skål och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Fördela smeten jämnt i smord och mjölad form och grädda i ugnen 15 minuter eller tills botten känns färdig (känn med en provsticka) Ta ut formen ur ugnen och låt svalna helt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret i en bunke. Vispa ihop färskosten med grädden i en annan bunke till krämig och fast konsistens. Rör ihop äggsmeten med färskostsmeten. Ta ut gelatinbladen ur vattnet (krama inte bort vattnet) och värm i mikrovågsugn i ca 30 sekunder eller tills gelatinbladen har smält. Blanda ihop ca 1 1/2 -2 dl cheesecakesmet med gelatinbladen först, och blanda sedan ihop allt. Blanda noggrant så det inte finns klumpar av gelatin kvar. Dra cheesecakesmeten igenom en sil direkt i springformen ovanpå tårtbotten.
Rör runt lite i dulce de leche burken ( då blir den lösare) och häll över i en spritspåse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar