lördag 13 maj 2017

Påskchokladtårta




Tårtbotten:
200g skållad och mald mandel
2 dl socker
3 ägg
3 msk kakao

Fyllning:
200g choklad
4 dl grädde
2 äggulor
2msk florsocker
2 mango

Tårtbotten:
Skålla och skala mandel mixa den till ett fint strössel. Tillsätt socker och kör en stund i mixern. Tillsätt ägg och kakao och blanda ihop allt.
Sätt på ugnen 175 grader. 1  1/2 liter form klä med bakplåtspapper i löstagbar botten.
Grädda tårtbotten i 20 min. Låt svalna.

Fyllning:
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner äggulorna och florsockret i chokladen när den svalnat något och blanda i lite av grädden. sedan vänd ner återstående grädda och blanda till en jämn smet.
Skala och tärna mangon i små bitar. Lägg mangon på tårtbotten och häll på cholkladsmeten. Ställ in tårtan i frysen över natten.

Servering:
Ta ut tårtan i god tid.Skär chokladflagor med en kniv. Strö eventuellt strössel på tårtan. Dekorera med marsipankycklingar eller tomtar om det är jul !!




Inga kommentarer: