onsdag 6 januari 2021

Coq au vin

 

    4 port
    700 g kycklingfilé
    5 schalottenlök halverade
    2-3 morötter
    1 klyfta finskuren vitlök
    100 g tärnad bacon
    1 msk tomatpure
    2 msk smör
    2 kvistar timjan
    0,5 l rött vin
    salt, peppar
    1 dl syltlök
    2 msk persilja
    Potatispure:
    600g potatis
    1 msk smör
    2 dl creme fraiche
    1 citron, rivet skal o saft av 1/2 citron 
    salt o peppar
    Gör så här:
    Stycka kycklingen i bitar och rulla dem i vetemjöl.
    Bryn kyckling,lök, morot,vitlök,o bacon med tomatpure i smöret.
    Lägg i timjan o vin. Koka i 25 minuter under lock. Smaka av med salt o peppar
    Häll i persilja och syltlök.


Inga kommentarer: