tisdag 24 augusti 2021

Sommarens bästa glasstårta 2021


8 Bitar

Botten:

10 ballerinakakor mixade.

200g jordgubbar

( ev vatt1 msk vatten)

1 dl socker


250 ng mascarponeost

1 burk kondenserad  mjölk

3 dl vispgrädde

1 krm vaniljpulver

Gör så här:

x Mixa ballerinakakorna och tryck ut i en bakplåtspapper form 20 cm. Ställ i frysen

x Skiva jordgubbarna och sjud dem med socker o ev vatten några minuter.

x vispa mascarponeosten smidig och rör ner den kondenserade mjölken.

x vispa grädden och blanda ihop med ostkrämen.

x blanda ihop jordgubbskompotten med 1/3 av smeten och lägg i formen med kakorna . 

x Frys en stund tills ytan börjar stelna.

x Fyll på med resten av krämen. 

x frys minst 6 timmar.

x Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas.



Inga kommentarer: