8 Bitar
Botten:
10 ballerinakakor mixade.
200g jordgubbar
( ev vatt1 msk vatten)
1 dl socker
250 ng mascarponeost
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
x Mixa ballerinakakorna och tryck ut i en bakplåtspapper form 20 cm. Ställ i frysen
x Skiva jordgubbarna och sjud dem med socker o ev vatten några minuter.
x vispa mascarponeosten smidig och rör ner den kondenserade mjölken.
x vispa grädden och blanda ihop med ostkrämen.
x blanda ihop jordgubbskompotten med 1/3 av smeten och lägg i formen med kakorna .
x Frys en stund tills ytan börjar stelna.
x Fyll på med resten av krämen.
x frys minst 6 timmar.
x Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar