tisdag 24 augusti 2021

Min New York pasta



Du behöver:


1 aubergine

olivolja

(25 skivor parmaskinka)

100 g parmesanostfärsöriven

Pasta:

25 stora pastaskal

1 burk ricotta

2 dl riven parmesanost

2-3 vitlöksklyftor pressad eller riven

salt peppar

1 kruka basilika


Tomatsås:

8-10 plommontomater tärnade

1 hackad gul lök

3 vitlöksklyftor rivna eller krossade

2 dl krossade tomater på burk 

1/2 citron saften

salt socker peppar olivolja


Gör så här:

Hyvla auberginen tunt. pensla med olivolja.

Grilla skivorna i omgångar.(Lägg ev en bit parmaskinka på varje auberginbit)

Lägg ut i en smord form Strö över 1 tsk parmesanost på varje skiva aubergine.

Koka ihop tomatsåsen.

Blanda ihop ricottan med ha i hälften av parmesanosten, vitlöken (salt) o peppar.

Fyll pastarören ev förkokade. 

Lägg dem över auberginen.

Täck med tomatsåsen och ha i resten av parmesanosten.

Sätt in ugnen 200 grader i ca 20 minuter för förkokade skal eller annars ca 30 minuter.



Inga kommentarer: