1 aubergine
olivolja
(25 skivor parmaskinka)
100 g parmesanostfärsöriven
Pasta:
25 stora pastaskal
1 burk ricotta
2 dl riven parmesanost
2-3 vitlöksklyftor pressad eller riven
salt peppar
1 kruka basilika
Tomatsås:
8-10 plommontomater tärnade
1 hackad gul lök
3 vitlöksklyftor rivna eller krossade
2 dl krossade tomater på burk
1/2 citron saften
salt socker peppar olivolja
Gör så här:
Hyvla auberginen tunt. pensla med olivolja.
Grilla skivorna i omgångar.(Lägg ev en bit parmaskinka på varje auberginbit)
Lägg ut i en smord form Strö över 1 tsk parmesanost på varje skiva aubergine.
Koka ihop tomatsåsen.
Blanda ihop ricottan med ha i hälften av parmesanosten, vitlöken (salt) o peppar.
Fyll pastarören ev förkokade.
Lägg dem över auberginen.
Täck med tomatsåsen och ha i resten av parmesanosten.
Sätt in ugnen 200 grader i ca 20 minuter för förkokade skal eller annars ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar