onsdag 5 januari 2011

Trettondagsafton 2011

Persiljespäckat majskycklingsbröst på en bädd av picklad rödlök
1,2 kg majskyckling 150 g per person
2-3 vitlöksklyftor
Några kvistar persilja
smör och olja till stekning
2 msk äppelcidervinäger
1 dl torrt vitt vin
2-3 dl kyckling eller kalvfond
salt och peppar

Picklad rödlök
3 rödlökar
1 dl socker
1,5 dl vatten
3/4 dl ättiksprit

Jordärtskocksoch kaprisstöt
1kg potatis
1/2 kg jordärtskocka eller annan rotfrukt
god olivolja
1 liten burk kapris 55g
2-3 msk finhackade sardeller
2 msk smör
saft av 1/2 citron
salt och vitpeppar

Prästostcreme
2dl riven prästost västerbottenost
4dl creme fraiche


Svamprisotto med tryffel och parmesan samt persilja
3 schalottenlökar
8-10 dl svampbuljong eller grönsaksbuljong
1 msk olja 3 msk smör
400g svamp
3 dl avorioris
3 dl vitt vin
3 dl riven parmesanost
1-2 msk tryffelolja
1/2 dl persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
timjan till garnering
svag värme 25-30 min.



Inga kommentarer: