tisdag 21 november 2017

Min banankaka



Man behöver:

80 g  smör

160 g socker

45 g brun farin

1/2 dl gräddfil/ yoghurt

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk ingefära

1 kryddmått salt

2 mosade bananer

Gör så här:

Bryn smöret gyllenbrunt.
Blanda smör socker, farinsocker, ägg och gräddfil i en matberedare.
Mixa ihop allt. Tillsätt mjöl och kryddor. mixa igen. Lägg i de mosade banarena och mixa till en slät kräm.
Häll smeten i en smord form, liten rund form med höga kanter blir bra.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter Kolla så att kakan känns torr och fått fin färg.

Servering:

Servera kakan med vaniljglass och passionsfruktkärnor. Ringla över lite kondenserad mjölk och några citronmelissblad.






Inga kommentarer: