Till 12 bitar:
3 dl rostade hasselnötter
7-8 färska dadlar ev.
1 msk nougat
1 krm salt
Fyllning:
100g smält choklad 70%
400 g färskost
1 krm salt
200g nougat
3 dl vispad grädde
3/4 dl florsocker
Garnering:
1 dl rostade hasselnötter
25 g riven vit choklad
25 g riven mörk choklad
kexchoklad eller annat chokladgodis ev.
kakao
Gör så här:
Mixa nötterna och blanda med ev dadlar o nougat. Lägg i botten på en form
Fyllning: Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna.
Vispa ihop färskost och nougat. Vispa grädden med florsockret.
Vänd ner grädden i färskostblandningen med chokladen.
Häll smeten över hasselnötsbottnen.
Ställ i frys över natten. Låt tina ca 45 minuter innan den ska ätas.
Garnera med nötter och choklad och färska hallon MUMS!!!!
Det har varit problem länge nu !!!!
14 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar