2 personer
6 kokta havskräftor
3/4 zucchini
150 g pasta
1/2 msk rapsolja
1 krm chiliflakes
Pesto:
Antingen tar man en halv burk färdig pesto eller så gör man en egen:
1/4 zucchini
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl olivolja
1 dl parmesanost
Hummervinägrett:
1 schalottenlök
1 msk + 2 ska olivolja
1 tsk tomatpure
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk kons hummerfond
1 krm svartpeppar
Garnering :
hackade pistaschnötter
Körvel
Gör så här :
Pesto
Mixa grönsakerna och blanda i ost o krydda med salt
Vinägrett
Finhacka löken. Fräs den i olivoljamed tomatpuren ca 2 min.
ta kastrullen åt sidan och tillsätt 2 msk olja vinäger och fond.
Pasta
Skär zucchini i tunna strimlor. Låt zucchinin koka med i pastavattnet när ca 2 min återstår.
Kräftor
Dela kräftorna och ta bort magsäck och sträng.
Pensla med olja och strö ver chiliflakes.
Stek dem med köttsidan nedåt i ca 30 sek.
Låt pasta och zucchini rinna av och blanda i peston.
Toppa med kräftorna
Värm vinägretten ringla över.
Strö på pistaschnötteroch garnera med körvel.
Det har varit problem länge nu !!!!
14 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar