söndag 9 juni 2019

Quiche med Chèvre

Pajdeg:
100g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
1 krm salt

Fyllning:
4 dl grovriven grevéost
6 soltorkade marinerade tomater (1/2 dl finhackat)
50 g urkärnade oliver
2 krm timjan
1 msk olivolja
100-120 g getost skuren i halvmånar

Äggstanning:
5 ägg 4 ägg räcker
2 1/2 dl mjölk 1 1/2dl
2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 pkt fryst herbes de Provence



Gör så här :
Tryck ut deg i en pajform 24 cm med löstagbar kant.
Låt vila 30 min
Förgrädda skalet i ca 15-20 min i 200 grader.
Hacka tomater oliver o blanda med timjan o oljan.
Skär getosten i halvmånar.
Blanda ihop äggstanningen
Lägg riven ost i pajskalet
strö över tomater o oliver.
Fördela ut getosten och häll över äggstanningen.
Strö över lite extra ost
Glöm inte att krydda!
grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Servera med sallad, creme fraîche o ev. bröd.


Inga kommentarer: