Det här behövs :
8 små formar eller 1 stor.
Deg:
2 dl florsocker
100 g smör
1 ägg
4 dl vetemjöl
Hallonkräm:
200g hallon
1 dl strösocker
1 msk maizena
1 ägg
200g hallon till garnering.
Hallongelé
Gör så här:
Blanda ihop degen snabbt och låt vila ett par timmar i kyl.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och tryck ut i formarna
Grädda i ca 20 minuter
Koka upp hallonen.
Vispa ihop socker maizena och ägg i en bunke.
Blanda ihop med de varma hallonen försiktigt o låt det sjuda tills hallonkrämen tjocknar.
Lägg hallonkrämen i de färdiggräddade pajskalet.
När pajen är kall dekorera med färska hallon o ev smält gelé.
Servera med en klick vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Det har varit problem länge nu !!!!
14 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar