- 500 g vit fisk (t.ex. uer och guldsparid) [I bit]
- 4 msk rapsolja
- 6 cm färsk ingefära, finhackad
- 14 curryblad (kan uteslutas)
- 2 rödlökar, finhackade (små)
- 6 klyftor vitlök, finhackade
- 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade
- 2 tomater, finhackade
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk chilipulver
- 200 g vatten
- 250 g kokosmjölk
- 250 g vatten
- 2 msk limejuice
- 1 tsk risvinäger
Gör så här
- Hetta upp oljan i en wok.
- Tillsätt ingefära och curryblad i woken. Fräs hastigt och tillsätt sedan lök, vitlök och chili. Fortsätt fräsa tills löken mjuknat.
- Tillsätt tomaterna och saltet. Fortsätt fräsa tills oljan lägger sig på toppen, ca 5 minuter.
- Tillsätt gurkmeja och chilipulver och fräs i ytterligare 30 sekunder.
- Tillsätt 200 g vatten och koka upp. Tillsätt sedan fisken och sjud i 5 minuter.
- Sänk värmen och tillsätt kokosmjölken och 250 g vatten.
- Tillsätt slutligen lime samt vinäger och sjud ytterligare några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar