tisdag 13 september 2022

Nattjästa bullar

 

  • 12,5 g jäst [1/4 paket]
  • 4 dl vatten, kallt
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl havregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk rapsolja, till formen
  • Gör så här

    1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. 
    2. Tillsätt salt, honung, havregryn och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den).
    3. Smörj en stor form med lite olja. Lägg i degen och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.
    4. På morgonen: Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär ca 20 lika stora bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden blir lite rumsvarma medan ugnen blir varm, ca 15-20 minuter.
    6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Inga kommentarer: