Sedan gick jag tillbaka till Maxi och handlade lite mat. Jag hann även med ett besök på Cervera!!??? Väl hemma drack vi kaffe och åt lussebullar. Till lunch åt vi en liten omelett med svamp och tomat.
Som kvällsmat åt vi torsk. mycketmycket gott!!!
Recept finns i AoM nr 15 1997 s 42
Nystekt torsk med spenatsås och bacon vinägrett!
2 pers
400 g torsk
1/2 krm, salt o peppar, 1 msk smör 1 msk olja.
Bacon vinägrett:
50 g bacon
3 msk
osaltat smör
1 msk söt sojasås Ketjup Manis
1 msk limesaft
Fräs bacon i smöret. Låt sedan stå i 10 min.. Blanda i sojasås och lime och låt kallna. Vid servering värm såsrm lite under kraftig vispning.
Spenatsås:
1 liten hackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad schalottenlök
2 msk smör
2 dl vatten
200g färsk spenat
20 g nyriven parmesanost
1/2 krm nymald peppar
Fräs vitlök och lök i smör utan att ta färg. Slå på vatten och låt koka upp.
Lägg i de nysköljda spenatbladen.
och låt koka tills det sjunker ihop.
Kör allt i en mixer med parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och servera varm.
Risotto med lök och svamp:
Lök
Champinjoner
2 dl ris
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
2 dl parmesanost
25 g smör
Man kan enligt receoptet göra potatispuré, men det passade jättefint med risotto!!
ciao ciao!!!:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar