2 kycklingfiléer
1 dl torkade aprikoser
1 dl katrinplommon
färska örter, salvia, rosmarin
1 msk apelsinskal
1-2 tsk honung
salt och peppar
smör till stekning
Sötpotatispuré:
4 mellanstora sötpotatisar
olivolja
50 g smör
1 krm riven muskot
salt och peppar
Sås:
1 schalottenlök
1 syrligt äpple
5 dl mörk oxbuljong
1 dl rött vin
1 msk smör
maizena
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader
skär en ficka i filéerna
hacka aprikoser, katrinplommon och örter.
Blanda med honung och rivet apelsinskal.
Fyll fileérna med fyllningen och bind ihop med snöre.
Krydda med salt och peppar och bryn filéerna i smör.
Krydda med salt och peppar.
Lägg filéerna i en ugnseldfast form.
Diska inte ur panna. Stek klart filéerna i ugnen ca 20 min till 68 grader.
Skala och del potatisen i små kuber.
Ringla över olivolja och rosta i ugn ca 30 min.
Sätt tillbaka stekpannan, med skyn från kycklingen. Skala och hacka lök och äpple fint och tillsätt. Låt fräsa en stund. Häll i buljong och rödvin. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
Tillsätt smör. Mixa såsen slät. Red ev av med maizena och smaka av med salt och peppar..
Ta upp potatisen och mixa med smör och kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar