onsdag 11 oktober 2017

Pasta med räkor,paprika och vitt vin!


  • 400 g spaghetti
  • 200 g räkor
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl persilja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 bladselleristjälkar
  • 1 hel torkad pepperoncini
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja

Gör så här:
  • Hacka lök och persilja. skölj o skär paprika o selleri i små små bitar.
  • Värm olivolja i en panna. tillsätt lök peperoncino o persilja. Fräs på låg värme ett par minuter. 
  • Tillsätt vin och låt det dunsta in.
  • Blanda i grönsakerna med olivolja salt o peppar.
  • Stek på bra värme i ca 10 minuter.
  • Koka pastan under tiden "al dente". Låt rinna av.
  • Dra stekpannan av pannan och lägg i räkorna. Låt dem bli varma men inte koka. 
  • Ta upp peperoncinin.
  • Häll över pastan i stekpannan och blanda noga och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med några räkor och strö över lite persilja på toppen
  • Eventuellt riven parmesanost...



Inga kommentarer: