3 ägg
1 1/2 dl socker
4 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper, grädda i 250 grader i ca 5 minuter. Sockra nytt papper och stjälp upp kakan och låt kallna.
Mandelbotten:
3 dl mald oskållad sötmandel
2 1/3 dl socker
6 äggvitor
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner mandelblandningen.
Bred ut på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 15 minuter. Vänd upp kakan på nytt bakplåtspapper med socker på. Spola plåten med lite kallt vatten o lägg tillbaka kakan. Då lossnar den fint.
Smörkräm:
1 2/3 dl florsocker
100 g rumstempererat smör
2 äggulor
1 tsk konjak eller rom
Rör ihop florsocker med smöret, tillsätt äggulorna en i taget. Rör till en jämn smet Smaka av med konjak eller rom.
Garnering:
220 g mörk choklad
1/2 msk olja
Sätt chokladen över vattenbad. Tillsätt eventuellt oljan och rör chokladen jämn. När kakan svalnat bred över chokladen över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar