3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
1 citron zezten
Vispa ägg och socker ca 10 minuter!!
Blanda sedan i de torra ingredienserna och sist mjölken och citronskal.
Grädda i 230 grader mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Vänd upp på bakplåtspapper låt svalna innan man fyller rulltårtan.
Jordgubbsfyllning
200 g jordgubbar
2 dl socker
1 citron saften
1 vaniljstång
Koka upp och låt bubbla lite tills det tjocknar. Låt svalna
Chantilly
5 dl grädde hårt vispad
0,5 dl florsocker
1 vaniljstång
Blanda vaniljfröna och socker en stund. Vispa grädden hårt och blanda ihop.
Bred sylt och grädde i rulltårtan och rulla ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar