tisdag 10 april 2018

Kryddbrulée med svartvinbärsgelé, citronfärskoat och hallon.

Brulée:
1 vanilstång
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 tsk hel kardemumma
2 stjärnanis
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 bit färsk ingefära
2 krm kanel
8 äggulor


Gör så här:
Koka upp mjölk, grädde,vaniljstång,och kryddor. Låt kallna i kyl över natten.
Sätt ugnen på 100 grader. Sila och vispa ner äggulor i smeten. Häll upp ugnsfasta formar. Grädda mitt i ugnen ca 1h. Låt kallna.

Svartvinbärsgelé
1 gelatinblad
1 dl svartvinbärssaft
1 msk citronsaft

Gör så här:
Värm saft och citronsaft. Lägg i gelatinblad (som legat i kallt vatten) och låt dem smälta.
Häll över i isformar och ställ kallt.


Citronfärskost
100 g färskost
1 msk mjölk
1/2 citron, rivet skal

Gör så här:
Blanda ihop färskosten.

Garnering:
1/2 dl råsocker som bränns av.
Dekorera med :
20 hallon
1/2 citron rivet skal
Klickar av färskost
Vinbärsgelé
Citronmelissblad

Dryck:
Moscatel de Sebutal (8011) 98kr


Inga kommentarer: