Ingredienser:
3 plommontomater
6 dl passerade tomater
1 gul lök
1 stjälk blekselleri
10 vitlöksklyftor skalade o hackade
1-2 tsk pereoncini
2 tsk paprikapulver
1 tsk stött koriander
1/2 tsk spiskummin
4 dl kyckling och grönsaksbuljong
1 msk honung
ev vinäger
salt och peppar
Till servering :
Chorizo 100 g färsk avfjälstrad och stekt!
1 dl tjock yoghurt,
1 dl plockade korianderblad
1/2 dl hackad bladpersilja
1 skivad salladslök
Gör så här:
Fräs lök, selleri, vitlök och torkade örter i olivolja i en kastrull på medelhög värme till grönsakerna mjuknat
Tillsätt tomater och stek tills debörjar släppa vätska ordentligt.
Häll i de passerade tomaterna , buljong och sjud i 20 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med honung lite vinäger sat ooch peppar
Toppa soppan med stekta chorizosmulor , tjock yoghurt, färska korianderblad, persilja och salladslök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar