tisdag 10 november 2020

Laxcheesecake

 Du behöver:

75 g smör

10 skivor kavring 300g

Fyllning:

200g gravad lax i skivor

300 g färskost light

200 g färskost naturell

1 dl smetana

1/2 citron

2 msk finkornig stenbitsrom

2msk finhackad gräslök

1 msk finhackad dill

1/2 tesked salt

1 krm peppar

garnering:

1 dl smetana

citronskivor

dillkvistar

Gör så här:

Smält smöret. Mixa brödet och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en löstagbar form

Ställ formen i frysen.

Vispa ihop färskost och smetana ca 30 sek.

Blanda i finhackad lax rivet citronskal, rom, salt,gräslök, dill i ostblandningen.

Låt cheesecaken stå minst 5 timmar bred på smetana o garnera med citronskivor, dill o ev rom.rom

Inga kommentarer: