jag ska på två intressanta dagar i Göteborg måndag och tisdag, Mötesplats Göteborg. det ska bli kul att träffa lite nytt folk.
Vietnamesisk Nudelsallad
4pers
400g biff/kyckling
2 msk rapsolja
Marinad:
3 vitlöksklyftor
2 citrongräs(den vita delen krossas och finhackas)
1 msk fisksås
1 tsk brun farin
Nudelsallad:
150 g tunna risnudlar
1/2 gurka
2 salladslökar
1/2 rödlök
1 kruka mynta
1 kruka koriander
100 g jordnötter
250 g blandad sallad
150 g böngroddar
150 rivna morötter(3dl)
Till servering Nuoc Chamsås:
1 röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft(3 limefrukter)
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar. Vänd ner det i marinaden och låt stå 30 min eller över natt.
Gör Nuoc cham-såsen.
Koka nudlar och skölj av dem i kallt vatten. Dela gurkan, gröp ur kärnorna och skär i tunna stavar 3 cm. Skiva salladslök och rödlök. Grovhacka mynta och koriander.
Värm olja i en stekpanna ochstek köttet någar minuter så det får färg. Bottna 4 djupa skålar med sallad och böngroddar. Fördela nudlar över. Toppa med gurka, lök, kött, nötter, hackade kryddor och morötter. garnera med limeklyfta och servera såsen bredvid i en skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar