lördag 30 oktober 2010

48 Pork´n prawns


4 pers
500 g räkor med skal
1 pkt äggnudlar 250 g
1 chilifrukt
1 dl sweet chilisås
2 msk asiatisk fisksås
finrivet skal och juice från 1 lime
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
200g rimmat sidfläsk
1/2 purjolök
1 morot
1/2 ask sugarsnaps
1 lite klyfta vitkål
1 broccoli
rapsolja till stekning
Till garnnering:
1 dl cashewnötter
Finstrimlad salladslök
hackad koriander
Gör så här:
1 skala räkor. Koka äggnudlar och skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
2 dela, kärna ur och finhacka chilin
3 gör en dressing på hackad chili, sweet chilisås, fisksås, limeskal, limejuice, sesamolja och soja.
4 Skär fläsket i bitar/ strimlor
Ansa purjolök. skala morot, sugarsnaps och vitkål i strimlor. Skär broccolin i buketter.
5 Stek fläsket knaprigt i 1 msk rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper.
6. Woka grönsakerna i 2msk rapsolja i 3-5 minuter. Vänd ner nudlarna och woka ytterligare någon minut.
7 Tillsätt fläsket och dressingen till grönsakswoken, blanda runt. Toppa med räkor, cashewnötter, salladslök och koriander. Variera rätten med stekta kycklingbitar istället för räkor.

Inga kommentarer: