200g skalade räkor
1msk finhackad rödlök
2msk dill hackad
1 1/2 dl majonnäs
2msk creme fraiche
1 krm vitvinsvinäger
salt
75 g löjrom
dill till garnering
Laxsnittar med pepparrot och sparris
4 skivor kavring
150 g kallrökt lax
rumsvarmt smör
8 gröna sparrisar(fryst ok)
100g färskost
1 msk riven pepparrot
Skär ut fyrkantiga brödbitar
Skala och riv pepparrot. Blanda med färskost. Lägg en sträng på brödet. Snurra ihop laxskivan som en ros. tryck fast i ostkrämen.Garnera med lättkokt sparris och en dillvippa.
Pepparkakor med chevréost och fikonmarmelad
8kryddiga pepparkakor
100g chevréost
2msk fikonmarmelad
Välj en ost på 5-6 cm i diameter. Skär centimetertjocka skivor och placera på pepparkakorna.
Lägg en liten klick fikonmarmelad på osten och avsluta med en färsk kvist timjan.
Jordgubbskex med italiensk färskost och grönpeppar
4 digestivekex
1/2 l jordgubbar
100g mascarpone
1/2 tsk torkad gröpeppar
citonmeliss
Stöt grönpepparen i en mortel och blanda med mascarponeost. Fördea på kexen. Täck färskosten med sköljda torkade delade eller hela jordgubbar.
Garnera med citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar