4pers.
2 kycklingfiléer
4 kycklinglår
8 timjankvistar
2 king solo vitlökar
1/2 dl sherryvinäger
1 dl vitt vin
4 dl kycklingbuljong
smör att steka med
Till servering:
8 späda morötter
olivolja salt peppar
8 gröna sparrisar
2 msk finhackad scharlottenlök
1 msk finskurna blandade kryddor
Gör så här:
Bryn kycklingbitarna gyllenbruna . Tillsätt timjankvistarna och vitlök bryn några minuter.
(Ev lyft ur kycklingen om den är färdigstekt)Häll på vinäger, vin och buljong. Krydda med salt peppar. Sjud tills kycklingen är klar. Lyft ur kycklingen sila såsen och reducera den i pannan till god smak och konsistens. smaka av med mer vinäger salt peppar? Lägg morötter i lite olivolja, salta och peppra. Lägg på ett lock och sätt plattan på medelvärme. Låt bräsera tills morötterna börjar bli klara. Lägg då i sparris några minuter. Strö över kryddor och lök. Värm kyckling och strö över grönsakerna och servera med sås. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar